Makelaars bloggenRSS

Onze makelaars delen graag hun kennis met u. In deze blogs houden ze u op de hoogte van ontwikkelingen in woningmarkten van onze werkgebieden.

 • 5 nieuwtjes waar we vrolijk van worden

  Door op 21 April 2023
  We lezen dagelijks negatieve berichten. De hoge inflatie, rente die doorstijgt, stikstofproblematiek, hoge energieprijzen en te weinig huizen. Gelukkig is er ook goed nieuws. Onze makelaar Myriam Vaessen brengt u helemaal bij over de positieve ontwikkelingen waar wij mee te maken hebben in onze makelaardij.
  5 nieuwtjes waar we vrolijk van worden
 • Grote trek naar Hilversum zet door

  Door op 20 Maart 2023
  Hilversum is al vele jaren een populair dorp om te wonen. Het staat nu vooral in de belangstelling van inwoners uit de grote steden zoals Amsterdam. En dan vooral bij wie in de media werkt of bij een van de grote internationale bedrijven die gevestigd zijn in de omgeving. Makelaar Daan van Setten, geboren en getogen Hilversummer, vertelt graag waarom Hilversum zo geliefd is om er te wonen.
  Grote trek naar Hilversum zet door
 • Omslag Utrechtse woningmarkt: van verkopersmarkt naar kopersmarkt

  Door op 3 Februari 2023
  De gekte op de Utrechtse huizenmarkt lijkt voorbij. Vanaf het 4e kwartaal vorig jaar tot en met nu is de markt bijna omgeslagen van een verkopersmarkt naar een kopersmarkt. Onze makelaar Hans Konings legt uit hoe het komt dat kopers nu minder concurrentie hebben vergeleken met een jaar geleden.
  Omslag Utrechtse woningmarkt: van verkopersmarkt naar kopersmarkt
 • De waarde van uw woning in een veranderende huizenmarkt

  Door op 2 December 2022
  De huizenmarkt is in een rap tempo aan het veranderen na een periode van oververhitting. Het lijkt er steeds meer op dat we terug gaan naar het ‘oude normaal’ zoals we in onze vorige blog al meldden. Wat betekent dat voor de waarde van uw woning? Onze makelaar Myriam Vaessen gaat deze keer dieper in op het bepalen van de actuele marktwaarde van woningen in een veranderende huizenmarkt.
  De waarde van uw woning in een veranderende huizenmarkt
 • Terug naar een normale woningmarkt?

  Door op 21 Oktober 2022
  Wij merken het in onze dagelijkse praktijk en het nieuws staat er vol mee: de woningmarkt is aan het veranderen. Onze makelaar Myriam Vaessen vertelt over de gevolgen van de nieuwe situatie voor kopers en verkopers.
  Terug naar een normale woningmarkt?
 • Met deze subsidies en regelingen haalt u uw energierekening omlaag

  Door op 22 September 2022
  De energierekening is de laatste maanden flink gestegen en uitgelopen tot een serieuze kostencrisis. Ondanks het energieplafond dat de overheid heeft aangekondigd zullen energiekosten altijd wel een flink deel uitmaken van uw maandelijkse woonlasten. Wat kunt u zelf doen om uw energiekosten te verlagen? Bij de aankoop van uw woning kunt u van diverse subsidies en regelingen gebruikmaken. Onze broker/owner Myriam Vaessen licht een paar uit waarmee de verduurzaming van uw nieuwe woning beslist interessant wordt.
  Met deze subsidies en regelingen haalt u uw energierekening omlaag
 • Rookmelders verplicht per 1 juli. Ook in bestaande woningen

  Door op 15 Juni 2022
  Vanaf 1 juli 2022 is elke woning verplicht om op elke woonverdieping een rookmelder te hebben. De verplichting geldt ook voor besloten ruimtes die dienen als vluchtroute. Dit geldt voor zowel koop- als huurwoningen, nieuwbouw en bestaande bouw. Onze makelaar Myriam Vaessen over het belang van veiligheid in uw woning.
  Rookmelders verplicht per 1 juli. Ook in bestaande woningen
 • Woningmarkt & huizenprijzen

  Door op 29 April 2022
  De afgelopen vijf jaar zijn de huizenprijzen erg hard gestegen. Vooral in 2021 waren de stijgingen ongekend. Natuurlijk kunnen de prijzen niet in hetzelfde tempo blijven stijgen. Woningen moeten immers nog betaalbaar blijven voor potentiële kopers. Waar krijgen huiseigenaren mee te maken als de huizenprijzen zakken? Onze makelaar Myriam Vaessen over het effect van dalende huizenprijzen.
  Woningmarkt & huizenprijzen
 • Huis & wetgeving

  Door op 25 Maart 2022
  Bij nieuwbouwprojecten worden duurzame maatregelen tegenwoordig verplicht doorgevoerd. Bewoners zijn dan in één keer klaar voor een milieubewuste toekomst. Maar ook als u gaat verbouwen bent u sinds 1 februari verplicht om verduurzamingsmaatregelen door te voeren. Tenminste, als het om een ‘grondige verbouwing’ gaat. Onze makelaar Hans Konings legt uit wat de ‘verduurzamingsverplichting’ precies betekent en welke mogelijkheden de overheid biedt om uw huidige woning of toekomstige woning te verduurzamen.
  Huis & wetgeving
 • Woningmarkt & wetgeving

  Door op 21 Februari 2022
  Sinds januari 2022 zijn er een aantal wet- en regelgevingen aangepast. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn als u op zoek bent naar een woning of appartement. Onze broker/owner Myriam Vaessen zet de belangrijkste onder elkaar. 
  Woningmarkt & wetgeving
Naar boven