5 nieuwtjes waar we vrolijk van worden

Door op 21 April 2023

We lezen dagelijks negatieve berichten. De hoge inflatie, rente die doorstijgt, stikstofproblematiek, hoge energieprijzen en te weinig huizen. Gelukkig is er ook goed nieuws. Onze makelaar Myriam Vaessen brengt u helemaal bij over de positieve ontwikkelingen waar wij mee te maken hebben in onze makelaardij.

1 - Utrecht officieel toplocatie

De Europese Commissie heeft Utrecht verkozen tot nr. 1 in de Regional Competitive Index. Dit wil zeggen dat we de meest concurrerende regio zijn van de Europese Unie op het gebied van goede baankansen en economische groei. We worden op de voet gevolgd door een andere Nederlandse regio: Zuid-Holland staat op nr. 2. Daarna komt Île-de-France, beter bekend als regio Parijs. De commissie beoordeelt niet alleen de baankansen voor afgestudeerden en economische groei, maar kijkt ook naar gezonde leefomstandigheden zoals criminaliteit en gezondheid. Met de natuur dichtbij kun je er lekker wandelen, fietsen of gewoon ontspannen. Kortom, Utrecht is nu officieel een toplocatie om te wonen!

2 - Gasprijzen gaan omlaag

De energieprijzen dalen nog steeds. Inmiddels bieden energiemaatschappijen weer tarieven aan onder het prijsplafond. In augustus vorig jaar was de gasprijs op z’n hoogst, maar voor korte duur. Er wordt vaak verwezen naar deze kortstondige prijsstijging maar de huidige tarieven liggen al een geruime tijd veel lager. Na de piek zijn de gasprijzen redelijk stabiel gedaald. Nu is het wachten op de herintreding van vaste contracten. Dan kan de consument weer kiezen wat het beste bij zijn of haar situatie past.

3 - We verbruiken minder gas

Ook met de gasvoorraden kwamen we goed de winter uit. We hebben allemaal bijgedragen aan een dalend verbruik. In EU verband was afgesproken dat landen zouden zorgen voor 15% vermindering. Nederland loopt voorop met 30%. Ook voor komend jaar houden de Europese landen vast aan 15% minder verbruik. Een haalbaar en prima streven. In ieder geval kunnen we de komende winter met meer vertrouwen tegemoet zien.

4 - Meer woningen op de markt

Particulieren die woningen verhuren kiezen er steeds meer voor om deze woningen te verkopen zodra ze vrijkomen. Dat heeft te maken met de nieuwe regelingen omtrent verhuur en de op handen zijnde wet voor uitbreiding van het puntenstelsel in de vrije sector. Voor starters is dat goed nieuws want vaak gaat het om appartementen in de prijsklasse tot €400.000,-. Deze vallen tevens onder de opkoopbescherming zodat ze niet meer door beleggers kunnen worden gekocht. Een groeiend aanbod koopwoningen op de toch al krappe Utrechtse woningmarkt is sowieso goed nieuws.

5 - RE/MAX bestaat 50 jaar!

Tot slot ook goed nieuws van onze moederorganisatie RE/MAX. We hebben dit jaar een jubileum te vieren want RE/MAX bestaat 50 jaar!! Ooit gestart in Noord-Amerika door een echtpaar dat heel vernieuwend naar de makelaarswereld keek, is RE/MAX de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot de nr.1 makelaardij wereldwijd. In Nederland zijn we ook trots op deze mijlpaal en vieren we het met 18 kantoren en ruim 130 proactieve makelaars.

Bent u door al dit goede nieuws benieuwd wat uw kansen zijn op de woningmarkt van Utrecht? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over het kopen van een huis in Utrecht en onze makelaarsdiensten.

Lees ook: 

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of een huis verkopen in Utrecht en omstreken? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Onze makelaars bespreken graag alle mogelijkheden van onze makelaarsservice.

Naar boven