Grote trek naar Hilversum zet door

Door op 20 Maart 2023

Hilversum is al vele jaren een populair dorp om te wonen. Het staat nu vooral in de belangstelling van inwoners uit de grote steden zoals Amsterdam. En dan vooral bij wie in de media werkt of bij een van de grote internationale bedrijven die gevestigd zijn in de omgeving. Makelaar Daan van Setten, geboren en getogen Hilversummer, vertelt graag waarom Hilversum zo geliefd is om er te wonen.

 

Amsterdammers kiezen voor Hilversum

Daan: “Voor corona zagen we al dat Hilversum in populariteit toenam vanuit de grote steden. Daarna zette de grote trek uit de stad door. Vooral jonge gezinnen uit Amsterdam hadden de ‘Mediastad’ ontdekt. Niet vreemd natuurlijk want tijdens de lockdown kom je er achter dat krap wonen in een stad ook nadelen heeft, zeker voor een gezin. Inmiddels zien we steeds meer Amsterdammers kiezen voor ruim wonen in de prachtige groene omgeving van Hilversum”.

Jaren ‘30 en modern wonen

"Hilversum is een dorp met alle kenmerken van een stad. Toch zal dat typische dorpse gevoel er altijd blijven bestaan. Wat Hilversum vooral populair maakt, zijn de ruime jaren ‘30 woningen met royale voor- en achtertuinen. Ook hebben deze woningen net even een andere uitstraling waardoor de ene woning je net wat meer kan aanspreken dan een andere woning. Daarnaast worden er ook nieuwe woningen gebouwd in Hilversum. De gemeente heeft besloten om niet in de natuur te bouwen, maar juist oude bedrijfslocaties zoals de Melkfabriek en Lucent een woonbestemming te geven. Daardoor biedt Hilversum ook volop keuze voor modern wonen.”

Groene omgeving

“In Hilversum zijn er veel parken en vijvers te vinden waardoor het naast een stedelijk karakter toch ook veel groen uitstraalt. Maar ook buiten het dorp is heel veel natuur te vinden zoals bossen, heide en water. Wandelaars, hardlopers, fietsers en watersporters komen hier het hele jaar door zeker aan hun trekken.”

Centrale ligging

“In de omgeving van Hilversum liggen allerlei kleinere, leuke plaatsen zoals Laren, Blaricum, Loosdrecht en Baarn. Ook ligt het precies tussen Amsterdam en Utrecht in, waardoor beide steden snel en gemakkelijk te bereiken zijn met de auto en de trein. Er zijn drie stations waardoor je vanuit een groot deel van Hilversum binnen vijf tot tien minuten de trein kunt pakken richting Utrecht of Amsterdam. Daarna bent u binnen 20 minuten in een van de twee steden."

Ideaal voor Expats

Er zijn veel internationale bedrijven en internationale scholen in Hilversum gevestigd. Expats weten daardoor Hilversum steeds vaker te vinden. Onze makelaars Daan van Setten en Barbara Kuhlmann-Dupuits zijn gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen in Hilversum. Zij begeleiden naast de reguliere woningzoekers ook vele expats naar hun eerste woning.

Bent u ook op zoek naar een woning in Hilversum of in de directe omgeving? Maak dan een afspraak met onze makelaar Daan van Setten. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over uw kansen en mogelijkheden op de Hilversumse woningmarkt. U weet dan ook welke onderscheidende tactieken wij gebruiken om uw droomwoning te bemachtigen.

Lees ook: 

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of een huis verkopen in Hilversum? Neem contact op met onze gespecialiseerde makelaars voor Hilversum Daan van Setten, bel of WhatsApp 06-34113312 of e-mail naar daanvansetten@remax.nl of Barbara Kuhlmann-Dupuits, bel of WhatsApp 06-40665072 of e-mail naar barbaradupuits@remax.nl. Zij bespreken graag alle mogelijkheden van onze makelaarsservice met u.

Naar boven