Met deze subsidies en regelingen haalt u uw energierekening omlaag

Door op 22 September 2022

De energierekening is de laatste maanden flink gestegen en uitgelopen tot een serieuze kostencrisis. Ondanks het energieplafond dat de overheid heeft aangekondigd zullen energiekosten altijd wel een flink deel uitmaken van uw maandelijkse woonlasten. Wat kunt u zelf doen om uw energiekosten te verlagen? Bij de aankoop van uw woning kunt u van diverse subsidies en regelingen gebruikmaken. Onze broker/owner Myriam Vaessen licht een paar uit waarmee de verduurzaming van uw nieuwe woning beslist interessant wordt. 

Nationaal Warmtefonds

Om te beginnen kunt u gebruik maken van het Nationaal Warmtefonds (voorheen Energiebespaarfonds). Als u wilt investeren in het energiezuiniger maken van uw woning maar daar geen geld voor heeft, kan dit de oplossing zijn. Het Nationaal Warmtefonds is een energiebespaarlening die kan worden afgesloten tegen een speciale rente. Dit bedrag kunt u dan gebruiken voor verschillende vormen van verduurzaming. Denk hierbij aan betere isolatie, een nieuwe HR-ketel of het vervangen van uw glas. Door middel van maandelijkse betalingen kan de lening worden afgelost. Afhankelijk van uw energieverbruik, kan de besparing genoeg zijn, om de maandelijkse betaling van uw lening te dekken.

Nationale Hypotheek Garantie

U heeft misschien al gehoord van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit fonds dient als vangnet voor uw hypotheek wanneer u deze niet meer kunt betalen. Dit geldt tot een maximale koopsom van € 355.000,-. Deze grens zal komend jaar verhoogd worden, naar verwachting tot € 440.000,-. De NHG heeft een extra regeling op het gebied van duurzaamheid. Als u energiebesparende voorzieningen gaat treffen, kan deze hypotheek momenteel worden verhoogd naar € 376.300,-. Ook dit bedrag zal komend jaar worden verhoogd. Hierdoor wordt de financiering van het verduurzamen van uw huis makkelijker en krijgt u een lagere energierekening!

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

Tot slot kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Dit is een subsidie voor onder andere isolatiemaatregelen of een warmtepomp. Als u één isolatiemaatregel realiseert, krijgt u 15% terug. Wanneer u dit combineert met een tweede isolatiemaatregel of de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting krijgt u 30% terug van de totale kosten. 

Staat u op het punt om een huis te kopen en wilt u weten welke financiële mogelijkheden er zijn om uw toekomstige woning te verduurzamen? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over het aankopen van een woning met verduurzamingsmaatregelen. 

Lees ook

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of een huis verkopen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Onze makelaars bespreken graag alle mogelijkheden van onze makelaarsservice.

Naar boven