Ontdek natuurrijk wonen in Gooise Meren

Door op 16 December 2022

Gooise Meren is een aantrekkelijk en gewild woongebied. Je woont er ideaal, dichtbij Amsterdam, Utrecht, Hilversum en Amersfoort met de natuur om de hoek. Onze makelaar Barbara Kuhlmann-Dupuits woont zelf in Bussum. Ze laat u graag kennismaken met dit unieke gebied aan de hand van haar eigen ervaringen. Gooise Meren bestaat uit de plaatsen Bussum, Naarden en Muiden. Samen vormen ze de Gemeente Gooise Meren. Daarnaast wordt ook gesproken over Gooi en Vechtstreek dat in het zuidoostelijk gedeelte van Noord-Holland ligt, ten oosten van het Amsterdam-Rijnkanaal. Deze gemeente bestaat uit Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren.

Eerste ervaring

Barbara: “Ik woon zo'n 17 jaar in Bussum. Wij kwamen uit Engeland met onze dochter en ons tweede kind op komst. We zijn voor het werk naar Nederland gekomen en het bedrijf zat dichtbij. Omdat we niet bekend waren met de markt, hebben we een aankoopmakelaar ingeschakeld wat ons heel goed is bevallen. Ze luisterde goed naar onze wensen en heeft meegekeken. Dit was tevens mijn eerste ervaring met het makelaarsvak en daar is het zaadje gepland om zelf in de makelaardij te gaan werken.”

Veilige bubbel

“Het grote voordeel van wonen in Gooise Meren is dat er alles aanwezig is en dat de grote steden Amsterdam, Utrecht en ook Hilversum en Amersfoort binnen een half uur bereikbaar zijn. Het is een veilige “bubbel”, heerlijk voor kinderen om op te groeien. Zij kunnen hier nog op straat spelen en alles per fiets zelfstandig bereiken zoals de scholen, sportverenigingen en winkels.” 

Veel BN'ers 

Gooise Meren staat vanwege mediastad Hilversum ook bekend als BN'er gebied. Barbara: “de inwoners zijn hier niet echt mee bezig en wanneer er toch een keer een BN'er voor je in de rij staat bij de bakker, dan gaan we hier heel normaal mee om. Het speelt dus niet voor de bewoners zelf, vaak wel voor mensen van buitenaf.”

Natuur om de hoek

“Wat Gooise Meren zo uniek maakt is het landschappelijk hybride karakter. Dat wil zeggen dat het gebied bestaat uit aanzienlijke water-, bos- en groengebieden. Het maakt deel uit van zowel het Groene Hart als van de Randstadring. De gemeente heeft een oppervlakte van in totaal 73,54 km2, waarvan bijna 46% water is. Voor ontspanning in de natuur hoef je daarom niet ver en zomers is het heerlijk vertoeven op en rond het water."

Leuk voor kinderen

Voor kinderen is Gooise Meren een ideaal gebied om in op te groeien. Barbara: “Het is er veilig en er zijn genoeg uitstekende basisscholen en middelbare scholen. Kinderen van expats kunnen naar de internationale school in Hilversum. Er zijn ook genoeg speelplaatsen, sportverenigingen en daarbij volop natuur. Kinderen kunnen hier in de buurt spelen en andere kinderen ontmoeten. Zo ontstaan er langdurige vriendschappen, niet alleen vanuit school of sportvereniging.” 

Overweegt u om te verhuizen naar Gooise Meren? Maak een afspraak met onze makelaar Barbara Kuhlmann-Dupuits voor een oriënterend gesprek. Zij vertelt u graag alles over de unieke woonkansen in dit prachtige gebied en onze aankoopbemiddeling. Bel of WhatsApp 06-40665072 of e-mail naar barbaradupuits@remax.nl

Lees ook: 

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of een huis verkopen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Onze makelaars bespreken graag alle mogelijkheden van onze makelaarsservice.

Naar boven