Amersfoort

Amersfoort

Monumentaal wonen in de buurt van grote steden

Amersfoort is een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland. Door de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam en Utrecht en de goede snelwegverbinding vinden steeds meer mensen de “Keistad”. Ontdek wonen in alle ruimte, in de buurt van grote steden.

Volop in beweging

Om de toenemende vraag van bewoners aan te kunnen, bouwt de gemeente Amersfoort in de komende 10 jaar circa 13.000 nieuwe woningen. Deze zullen vooral komen in nieuwe gedeelten in Vathorst, in en rondom het stationsgebied en in diverse braakliggende terreinen. Daarmee wordt het woningaanbod aanzienlijk vergroot en zullen doorstroommogelijkheden toenemen. Omdat de vraag naar woningen in Amersfoort groot zal blijven, verwachten we dat deze groei geen invloed zal hebben op de huizenprijzen.

Sfeervol centrum

Het historische centrum van Amersfoort is echt een plaatje. De gezellige pleinen nodigen uit om plaats te nemen op de terrassen. De winkelstraten zijn sfeervol en bieden volop bekende en opkomende brands. Met keuze uit heel veel restaurants, bekroond door diverse recensieplatforms, vindt u er op culinair gebied veel variatie. En door de historische uitstraling van het centrum past Amersfoort helemaal in het rijtje van monumentale steden als Amsterdam, Delft, Haarlem en Utrecht.

Diversiteit in wijken

Amersfoort biedt veel variatie in wijken. Van het oude centrum via het Dorpse Hoogland tot aan de Vinexwijk Vathorst. Voor iedere woonwens is er een ideale buurt, elke wijk heeft wel iets unieks met eigen scholen, winkels en sportverenigingen. Of het nu gaat om architectuur, multiculturele samenstelling of statige uitstraling, u vindt er altijd een wijk waar u zich thuis voelt.

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of uw huis verkopen in Amersfoort? Maak een afspraak. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Amersfoort. Bel 033-7200050 of e-mail naar gildenhof@remax.nl

Naar boven