Veluwezoom

Veluwezoom

Landelijk wonen, midden in de natuur

Nationaal Park Veluwezoom slingert langs een aantal dorpen van Arnhem tot Eerbeek. De IJssel volgt het grootste deel van deze dorpen ook. Ontdek de dorpen van Veluwezoom.

Rozendaal

Rozendaal ligt ten noordoosten van Arnhem en kenmerkt zich door haar prachtige bosgebied. Het dorp heeft veel rijksmonumenten waaronder het bijzondere Kasteel Rosendael. Hier is ook de middelbare school Het Rhedens te vinden. In Rozendaal is het grootste hondenlosloopgebied van Nederland.

Velp

Velp is met bijna 18.000 inwoners ruimschoots het grootste van de zeven dorpen die de gemeente Rheden telt. Het ligt genesteld in de oksel van de A12 en A348. Velp kent een prachtige ligging aan de heuvelachtige Veluwezoom in het noorden en de IJssel in het zuidoosten van het dorp. Er is een treinstation en het binnenzwembad is hier gevestigd.

Rheden

Rheden is de gemeentenaam van de dorpen aan Veluwezoom samen en ook de naam van het dorp Rheden. Ook hier is een treinstation en een diversiteit aan stijlen woningen.

Ellecom

Ellecom is een prachtig pittoresk klein dorp met een heel speciale sfeer. De Ellecomse zomerfeesten zijn een begrip in de omgeving. Ellecom heeft geen treinstation, er is wel een lagere school.

De Steeg

In De Steeg is het gemeentehuis van Rheden gevestigd. Het prachtige Landgoed Middachten herbergt Kasteel Middachten. Ook Landgoed Rhederoord is in de Steeg te vinden. In De Steeg zijn geen winkels gevestigd maar je kunt er wel de lekkerste bakker van de omgeving vinden.

Dieren

Dieren is bekend van de Gazelle fietsfabriek en het jaarlijks terugkerend ONK
(Open Nederlands Kampioenschap Schaken). De spoorlijn met intercity station splitst het dorp in Noord en Zuid. Zuid noemen me ook wel oud Dieren met vele prachtige monumentale panden, de Dierense Toren en het horecapleintje.
Dieren Noord kent een veel modernere bouw die zich uitstrekt richting Laag-Soeren. In Dieren zijn verschillende lagere scholen en de middelbare school voor de omgeving.

Laag-Soeren

Laag-Soeren is een heel leuk klein dorp met verschillende bouwstijlen, van modern tot monumentaal. Er is een lagere school. Voor de middelbare school ben je op Dieren aangewezen.

Eerbeek

Eerbeek heeft prachtige sportvelden met een voetbalclub en een tennisvereniging. Vanuit Eerbeek dorpen wandel je zo de natuur in. De mooiste wandelroute in Veluwezoom loopt van Dieren tot Velp. Alle dorpen zijn via buslijn 43 verbonden met Apeldoorn en Arnhem. Naast de prachtige natuur liggen de steden Arnhem, Zutphen, Doetinchem en Deventer binnen korte afstand voor cultureel vertier.

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of uw huis verkopen in Veluwezoom? Maak een afspraak. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Veluwezoom. Bel 026-2060029 of e-mail naar gildenhof@remax.nl

Naar boven