Hilversum

Hilversum

Wonen in de groene parel van Het Gooi

Hilversum is een gewilde en aantrekkelijke plaats om te wonen. De gemeente heeft voor elk wat wils. Van dorps en lommerrijk tot centrum-stedelijk wonen. Van exclusieve villaparken tot knusse dorpswoningen. Ontdek de groene parel in Het Gooi, op een half uur rijden van Amsterdam.

Mediastad Hilversum

Hoewel Hilversum officieel een dorp is, wordt het ook wel de "Mediastad" genoemd omdat er veel landelijke omroepbedrijven zijn gevestigd. De kracht van Hilversum zit in de combinatie van jonge en volwassen bedrijven. Volwassen bedrijven bieden investeringsvermogen. Jonge creatieve bedrijven zijn van belang vanwege hun nieuwe kennis, producten en diensten. Er zijn een aantal grote (internationale) bedrijven waaronder Nike, Oxxio en VSH. Vooral de creatieve sector in Hilversum zorgt voor veel werkgelegenheid.

In de buurt

Het centrum van Hilversum heeft een breed aanbod van winkels. Zo biedt de ’s-Gravenlandseweg een specialistisch assortiment met luxe winkels en horeca. In de Kerkstraat, Hilvertshof en de Brink vindt u de grotere winkelketens. De Leeuwenstraat heeft een meer alternatief aanbod. Op de Groest en de Markt zijn diverse cafés, theaters en bioscopen. Rond de Kerkbrink en in de ´s-Gravelandseweg, Havenstraat en Langestraat, kunt u terecht voor diverse restaurants. Of ga eens naar de gezellige markt op woensdag en zaterdag.

Wonen in Hilversum

Er wonen momenteel ruim 90.000 inwoners in Hilversum en dit aantal stijgt gestaag door. De gemeente is vooral populair bij expats en jonge gezinnen die uit Amsterdam verhuizen. Werken in Utrecht of Amsterdam en wonen in Hilversum is een prima combinatie. Door de centrale ligging ben je met de trein in 20 minuten in Amsterdam of Utrecht. Hilversum biedt ook een zeer groene woonomgeving. Vanuit het centrum is er in elke richting veel natuur en met name veel bossen en heide te vinden. In de meeste wijken van Hilversum ligt wel een vijver of een park. Voor de komende 10 jaar worden er tot 4.500 woningen bijgebouwd.

Villadorp Hilversum

In de architectuur van Hilversum zijn veel ontwerpen van architect Willem Dudok te vinden. Het bekendste ontwerp is het raadshuis dat tussen 1928 en 1931 werd gebouwd. Ook diverse scholen, woonwijken en het park Laapersveld zijn door Dudok ontworpen. Een andere bijnaam die Hilversum heeft, is "Villadorp". Dat dankt de gemeente aan de vele exclusieve villaparken die er zijn gebouwd sinds 1850, waaronder Trompenberg, Nimrodpark, Kannesheuvelpark en Diergaardepark.

Naar school

Voor gezinnen met jonge kinderen is Hilversum een uitstekende locatie. Er zijn maar liefst 43 basisscholen met zeer divers onderwijsaanbod, 17 middelbare scholen met onder andere tweetalig onderwijs, internationaal Engelstalig onderwijs en kleinschalig onderwijs. Een aantal scholen hebben een eigen onderwijsconcept, zoals Dalton, Montessori, Jenaplan, Vrije school, en ervaringsgerichte en ontwikkelingsgerichte scholen. 

Volop sportmogelijkheden

Voor een gezond en actief leven bent u in Hilversum op de juiste plek. Er zijn diverse sportscholen in de buurt te vinden voor fitness, personal training, crossfit, yoga en diverse zelfverdediging- en vechtsporten. Ook voor jongeren zijn er veel sportverenigingen in de buurt. Niet alleen voor voetbal, tennis of hockey, maar ook voor rugby, honkbal, korfbal, roeien en er is zelfs ook een atletiekclub in Hilversum te vinden. In Het Gooi mag een golfclub uiteraard niet ontbreken. Voor de jonge avonturiers zijn er ook scoutingclubs waar ze overlevingstechnieken in de natuur kunnen opdoen.

Veel te doen

In en nabij Hilversum zijn veel leuke uitjes. Ga bijvoorbeeld naar het klimbos, de midgetgolfbaan bij de Lage Vuursche of naar de kinderboerderij. Een verjaardagspartijtje met een uurtje bowlen in het centrum van Hilversum is ook erg leuk voor de kids. Komt er familie een dagje op bezoek? Dan is het voor zowel jong als oud leuk om naar Beeld en Geluid te gaan. Daar is niet alleen veel te zien en te horen, maar is er ook veel om te doen. Komt er een kaskraker van een film uit, reserveer dan snel een kaartje bij bioscoop Vue Hilversum. Er zijn 7 bioscoopzalen waarvan één Dolby Cinema zaal waar het beste van het beste wordt vertoond.

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of uw huis verkopen in Hilversum? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Hilversum. Bel 035-7200050 of e-mail naar gildenhof@remax.nl

Naar boven