Utrecht

Utrecht

Wonen in de charme van de Domstad

Utrecht is een eeuwenoude stad met een rijke traditie. Het kent een ideale combinatie van een karakteristieke sfeer met alle mogelijkheden om modern te wonen in een van de grootste steden van Nederland. Ontdek Utrecht.

Zeer gewilde stad

Het oude centrum van Utrecht telt maar liefst 1.400 rijksmonumenten en 1.600 gemeentelijke monumenten. De stad biedt dan ook unieke kansen om karakteristiek te wonen, midden in de charme van de historische stadskern. De prachtige oude grachten, de gezellige cafés, restaurants en winkels maken van Utrecht een zeer gewilde stad. De prijzen van de woningen zijn nog steeds stijgende in Utrecht. Dat komt mede door het populaire oude centrum, de nieuwe wijk Leidsche Rijn, de vele voorzieningen en de centrale ligging ten opzichte van de rest van het land.

Eeuwenoude architectuur

Utrecht staat vooral bekend om zijn mooie grachten met verdiepte terrassen waar je heerlijk aan het water kunt zitten. De sfeer van het centrum wordt vooral bepaald door de Domtoren waaraan de stad z’n bijnaam "de Domstad" heeft te danken. Rondom de Dom ligt het Domkwartier. Daar kun je eindeloos dwalen door leuke straten en smalle stegen. Via eeuwenoude architectuur bezoek je allerlei gezellige pleintjes met winkels, musea en restaurantjes.

Groot aanbod onderwijs

Utrecht biedt diverse onderwijsinstellingen. Kinderen kunnen er van de basisschool tot en met de universiteit doorstromen. Na de basisschool is er een ruime keuze uit middelbare scholen met verschillende achtergronden. Kies bijvoorbeeld uit het Gerrit Rietveld College, Christelijk Gymnasium Utrecht, Leidsche Rijn College, X11 Media en Vormgeving en het Amadeus Lyceum. Na de middelbare school kunnen kinderen studeren aan diverse hogescholen en de Universiteit Utrecht.

Ruime sportvoorzieningen

Sporters kunnen helemaal los in Utrecht. De stad staat bekend om de populaire voetbalclub FC Utrecht en kent naast een grote voetbaltraditie ook goede voorzieningen voor hockey (Kampong) en Honk- en Softbal (UVV). Ook de alom bekende judoschool van Anton Geesink is hier gevestigd. Utrecht kent meer dan 70 sportverenigingen in zowel breedtesporten als topsporten.

Wijken in Utrecht

Utrecht is verdeeld in veel wijken. We pakken er een paar uit.

Transwijk

De wijk Transwijk is gebouwd in de jaren ‘60 en bestaat uit de buurten Transwijk-Noord en -Zuid en het Merwedekanaal met onder andere het appartementencomplex City Campus MAX. Je kunt er heerlijk wandelen en ontspannen in Park Transwijk, een van de grootste stadsparken van Utrecht. Wij kennen de wijk als geen ander omdat ons kantoor er is gevestigd.

Kanaleneiland

Ook de wijk Kanaleneiland dateert uit de jaren ‘60 en is een grote uitbreiding van de stad. Deze ruim opgezette wijk heeft veel groen en hoogbouw. Aansluitend aan deze wijk ligt een grote woonboulevard met onder andere de Ikea en andere grote bekende woonwinkels. Kanaleneiland wordt op dit moment flink aangepakt. Veel woningen en appartementencomplexen worden er gerenoveerd.

Oog in Al

Oog in Al is een mooie jaren ‘30 wijk en staat vooral bekend om z’n populaire jaren ‘30 woningen en leuke appartementen. De wijk dankt z’n naam aan de ligging rondom Park Oog in Al. Oog in Al is een ideale gezinswijk met ruime straten, veel groen en een eigen winkelcentrum. De Cereol fabriek is een markant gebouw in de wijk. Deze voormalige olie- en lijnkoekenfabriek is in 2008 omgevormd tot een horecagelegenheid, een basisschool, een kinderdagverblijf, een bibliotheek en een kunstcentrum.

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn is de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland. Het ligt tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de wijk Vleuten-De Meern. Elke buurt in Leidsche Rijn heeft een eigen karakter en sfeer. De wijk is goed bereikbaar door de centrale ligging in Nederland en dichtbij het centrum van Utrecht. Tot 2025 worden in Leidsche Rijn nog 33.000 woningen gebouwd voor ongeveer 100.000 mensen.

Vleuten-De Meern

Vleuten-De Meern werd in 2001 samengevoegd bij de gemeente Utrecht. Het heeft nog een beetje het dorpse gevoel met wel alle stadse faciliteiten. Daarom is het ook een ideale locatie om je te vestigen. Ook vanwege het vele groen van onder andere het mooie grote Maximapark en bezienswaardigheden als Castellum de Hoge Woerd.

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of uw huis verkopen in Utrecht? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Utrecht. Bel 030-7210678 of e-mail naar gildenhof@remax.nl

Naar boven