Vleuten - De Meern

Vleuten - De Meern

Wonen in rust en ruimte, midden in het land

De wijk Vleuten - De Meern is de grootste wijk van Utrecht, de hoofdstad van de Nederlandse provincie Utrecht, met bijna 45.000 inwoners. Het hoort bij de gemeente Utrecht en is gunstig gelegen in het midden van het land. De wijk bestaat uit de subwijken Haarzuilens, Vleuten, De Meern, Haarzicht, Haarrijn, Veldhuizen, De Balije, Vleuterweide en de polder Rijnenburg ten zuiden van De Meern. Wonen in Vleuten - De Meern heeft veel unieke voordelen.

Karakter

Vleuten heeft een dorps karakter en kent een leuke sfeervolle oude kern. In Vleuten bevindt zich het Maximápark waar ook het levendige en culinaire restaurant Anafora zich bevindt. In Haarzuilens staat Kasteel de Haar. Tussen Vleuten en Maarssenbroek ligt de recreatieplas Haarrijnse Plas. Een prachtig gebied om te zwemmen. Tevens bevindt zich daar een restaurant Key West. De Meern heeft door de kleinschaligheid en diversiteit van bebouwing een dorps karakter. Ondanks dat er in de loop der tijd meerdere woningen zijn gebouwd is het dorpse gevoel in stand gebleven.

Voorzieningen

De ontwikkeling van Leidsche Rijn heeft De Meern een positieve “boost” gegeven en dat uit zich in goede voorzieningen, leuke restaurantjes en gezellige uitgaansplekken zoals Castellum Hoge Woerd en Brouwerij Maximus. In het centrum van De Meern staat het winkelcentrum Mereveldplein. De liefhebber van uitgebreid shoppen kan naar het Leidsche Rijn Centrum of Vleuterweide. De binnenstad van Utrecht is met de fiets binnen een half uur te bereiken. Ook het winkelcentrum van Vleuten is recentelijk gemoderniseerd waardoor er een leuk en gezellig winkelhart is ontstaan met diverse horeca en authentieke detailhandel.

Wonen in Vleuten-De Meern

Vleuten-De Meern is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Het heeft een eigen treinstation met maar enkele haltes naar Utrecht CS. Ook is er een goede ontsluiting naar de A2 en A12. Ondanks dat de grote steden efficiënt en met gemak bereikt kunnen worden, heeft de wijk toch een dorps karakter door de ruime opzet en veel groen. Dit biedt het grote voordeel dat je rust ervaart, maar ook de gemakken van de stad gemakkelijk opzoekt. Daarnaast maken de gunstige prijs-/kwaliteitverhouding en een ruime keuze aan basisonderwijs deze plaats ook aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen. In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern wonen in verhouding veel jonge gezinnen met kinderen. Het bevolkingsaantal in Vleuten ligt om en nabij de zevenduizend inwoners.

Rondtour op de fiets

Een rondtour op de fiets is een absolute aanrader! Er zijn namelijk vele bezienswaardigheden. Al duizenden jaren hebben er mensen gewoond in Vleuten – De Meern. Hierdoor zijn er tal van diverse plekken waar de 3000 jaar oude geschiedenis nog altijd goed zichtbaar is en historische verhalen resten. Zo heb je bijvoorbeeld de welbekende Broederschapshuisjes. Dit is een rijksmonumentaal rijtje woningen in het dorp Vleuten dat in de 15e eeuw is opgericht. Het functioneert nu als kenniscentrum en museum. Of fiets door een van de oudst bewaarde weggetjes met knotwilgen en slootjes aan de Thematerweg. Het unieke en historische houten gewelf van de Metaal Kathedraal treft u aan de overkant van de Leidsche Rijn en is zeker een bezoek waard. Kortom, Vleuten-De Meern is een plaats waar u genoeg ziet, beleeft en ervaart!

Maak een afspraak

Wilt u een huis kopen of uw huis verkopen in Vleuten – De Meern? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor Vleuten – De Meern. Bel 030-7210678 of e-mail naar gildenhof@remax.nl

Naar boven